Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat kost Stucen per m²? Een overzicht van prijzen en factoren

pexels-kseniachernaya-5691622

Het laten stucen van muren en plafonds is een populaire manier om een huis een strakke en moderne uitstraling te geven. Maar voordat je een stukadoor inschakelt, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten. Wat kost stucen per m² eigenlijk? In deze blog geven we je een overzicht van de prijzen en de factoren die van invloed zijn op de kosten.

Gemiddelde kosten van stucen per m²

De kosten van stucen kunnen variëren afhankelijk van het type stucwerk en de complexiteit van het project. Over het algemeen liggen de prijzen voor stucen tussen de €10 en €30 per m². Hier is een uitsplitsing van de kosten per type stucwerk:

 • Sausklaar stucwerk: €8 – €15 per m²
 • Behangklaar stucwerk: €5 – €12 per m²
 • Sierpleister: €15 – €30 per m²
 • Spackspuiten: €5 – €9 per m²

Wat beïnvloedt de kosten van stucen?

Er zijn verschillende factoren die de uiteindelijke kosten van stucen per m² kunnen beïnvloeden:

 1. Type Stucwerk
  • Het type stucwerk dat je kiest, is een van de grootste bepalende factoren. Sierpleister en andere decoratieve afwerkingen zijn bijvoorbeeld duurder dan standaard sausklaar of behangklaar stucwerk.
 2. Oppervlakte en Grootte van het Project
  • Grotere oppervlakken kunnen vaak tegen een lagere prijs per m² worden gestuct. Veel stukadoors hanteren volumekortingen, waardoor de totale prijs per m² daalt naarmate de oppervlakte toeneemt.
 3. Voorbereiding van de Ondergrond
  • Als de muren of plafonds veel voorbereiding nodig hebben, zoals het verwijderen van oud stucwerk of het repareren van beschadigingen, kan dit de kosten verhogen. Een goed voorbereide ondergrond is essentieel voor een kwalitatief eindresultaat.
 4. Complexiteit van het Werk
  • Moeilijk bereikbare plaatsen of ingewikkelde ontwerpen kunnen de arbeidskosten verhogen. Bijvoorbeeld, plafonds stucen kan duurder zijn dan muren stucen vanwege de extra inspanning die nodig is.
 5. Regio
  • De prijzen kunnen ook variëren afhankelijk van de regio. In stedelijke gebieden zijn de tarieven vaak hoger dan in landelijke gebieden, voornamelijk door hogere arbeidskosten en algemene levenskosten.

Tips om Kosten te Besparen

 • Vergelijk Offertes: Vraag offertes aan bij meerdere stukadoors om een goed beeld te krijgen van de prijzen en diensten. Dit kan je helpen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Plan Goed: Zorg ervoor dat je muren en plafonds goed voorbereid zijn voordat de stukadoor begint. Dit kan extra kosten voor voorbereiding verminderen.
 • Kies het Juiste Type Stucwerk: Overweeg welk type stucwerk het beste bij jouw budget en wensen past. Soms is een eenvoudiger type stucwerk al voldoende om het gewenste effect te bereiken.

Conclusie

De kosten van stucen per m² kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type stucwerk, de grootte van het project en de complexiteit van het werk. Door offertes te vergelijken en goed te plannen, kun je echter een goed idee krijgen van wat je kunt verwachten en wellicht kosten besparen. 

Stucwerk is een investering in je woning die de uitstraling en waarde kan verhogen, dus het is de moeite waard om te investeren in kwaliteit.

Facebook
Twitter
Pinterest