Search
Close this search box.

Wat moet je doen voor een muur verven? (O.a verf vergelijken)

david-van-dijk-3LTht2nxd34-unsplash

Er zijn ontelbaar klusjes die verricht moeten worden als je een eigen huis hebt. Je moet altijd wel een beetje onkruid gaan wieden, de keukenlades schoonmaken of een lampje vervangen. Sommige klusjes vereisen minder inspanning, tijd en geld dan de ander. Die kun je zo even doen, binnen 10 minuutjes ben je klaar. Er zijn ook klusjes die wél wat meer tijd vereisen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het verven van een muur. Hoe leuk je huis ook is, je ontkomt er niet aan om eens in de tijd dat je in een huis woont een muur te verven. Ook al heb je jezelf hier al op ingesteld, het kan toch even balen zijn. Daarom gaan we je in deze blog een aantal tips geven, ingefluisterd door de specialisten van www.verfbeter.nl over hoe je dit het beste kunt doen. We halen onder andere het verf vergelijken even aan. 

Verf vergelijken

Voordat je dan ook maar ergens mee begint, ga je eerst de verf vergelijken. Je moet daarvoor wel eerst een keuze of meerdere keuzes hebben gemaakt voor de verf/meerdere soorten verf die je wil gaan gebruiken. Verf vergelijken is van belang omdat je anders de verkeerde verf zult gaan gebruiken. Een verf die toch net niet helemaal de kleur is die je op het oog had, een verf die kwalitatief minder goed is, een verf die toch even wat te duur is en ga zo maar door. Je zult daarom de verf moeten vergelijken op meerdere fronten. Dit kost je niet al te veel tijd en het is voor het grotere geheel. Doe je dit niet? Dan gaat er een mooie, oude, Nederlandse uitdrukking op ‘Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten’. Wij willen je die blaren besparen en daarom kun je dus maar beter die verf vergelijken!

Voorbereiding

Je hebt al een deel van de voorbereiding, te weten de verf vergelijken, er op zitten. Nu is het tijd om écht aan de slag te gaan. Je gaat nu alle materialen inslaan. De kwasten (zorg ervoor dat je verschillende soorten hebt, een mengstokje, de schilderstape en ga zo maar door. Ook de verf die als beste is gekomen uit het verf vergelijken zul je moeten aanschaffen. Kijk dan ook goed naar de hoeveelheid die je nodig hebt. Dit doe je door de lengte van de muur te vermenigvuldigen met de breedte. Als je dit hebt gedaan, doe je dit maal twee. Zo weet je zeker dat je voldoende verf hebt. Als dit is gedaan, ga je alle voorwerpen die in de weg staan verplaatsen en randen afplakken met schilderstape. 

Schilderen

Heb je eenmaal de nodige voorbereidingen zoals in de vorige stap beschreven verricht? Zijn de randen afgeplakt en ligt er een zeil op de grond? Dan is het tijd om je muur op een systematische manier te gaan schilderen. Gebruik niet teveel verf op je kwast, dan gaat het druppen. Gebruik wel een dermate voldoende hoeveelheid dat het dekkend is. Voor kleinere hoekjes gebruik je een kleinere kwast, dit voorkomt morsen op een andere muur.

Facebook
Twitter
Pinterest