Search
Close this search box.

Hang- en sluitwerk aanschaffen voor je nieuwe woning

pexels-pixabay-279810

Bij hang- en sluitwerk aanschaffen voor je nieuwe woning stuit je op verschillende keurmerken, en één daarvan is heel duidelijk. Het keurmerk Stichting Kwaliteit Gevelgebouw, afgekort tot SKG, is een keuring waarbij verschillende inbraakmethodes zijn geprobeerd. Het gaat er dan om, hoeveel tijd heeft een inbreker nodig om een slot of de scharnieren zo te forceren dat hij of zij het pand kan betreden. SKG geeft dan het slot of de scharnieren een aantal sterren, een slot met één ster is snel te forceren maar bij drie sterren heeft de inbreker zoveel werk dat hij of zij het op zal geven. Lees verder over SKG en hang- en sluitwerk aanschaffen voor je nieuwe woning.

Inbrekers haten licht en geluid

Bij de meeste nieuwbouwwoningen zit het wel goed. Er is naast de voordeur een buitenlamp, dat is niet alleen makkelijk voor jezelf om het sleutelgat te vinden, maar ook omdat je weet dat inbrekers niet graag in het licht staan. Toch moet je opletten, want middels kerntrekken is snel inbreken mogelijk. Kerntrekken is te vergelijken met een kurk uit een wijnfles halen, er gaat een klein schroefje in het slot en de crimineel trekt daarna de cilinder eruit. SKG test sloten op kerntrekken, en bij de drie sterren sloten is dat onmogelijk. Het is logisch dat een deur waar geen zicht op is, bijvoorbeeld een achterdeur in een donkere hoek en je gaat daarvoor hang- en sluitwerk aanschaffen voor je nieuwe woning, dat daar een SKG drie sterren slot moet komen.

Een bijslot doet wonderen

De al omschreven achterdeur waar een inbreker de tijd heeft, moet meer hebben dan een drie sterren slot. Scharnieren met dievenklauwen zorgen ervoor dat de deur niet andersom is te openen. Met een bijslot is dit ook te voorkomen. Dus bij hang- en sluitwerk aanschaffen voor je nieuwe woning een extra één sterren slotje mee bestellen kan slim zijn. Dat slotje komt dan aan de hangzijde van de deur, en dat zal de dief ook weer een tijdje ophouden. Bijsloten worden ook weleens aan de goede kant gemonteerd, het gewone slot op buikhoogte en het bijslot op ooghoogte. In ieder geval hoef je het voor de prijs niet te laten, hang- en sluitwerk aanschaffen voor je nieuwe woning heeft een prijskaart, maar SKG slotjes met één ster zijn niet duur. Als laatste tip, de sloten altijd gebruiken, ook als je kort van huis gaat. Er zijn immers gelegenheidsdieven, sluit de woning altijd af.

Bron: Meubelmakerij-utrecht.nl

Facebook
Twitter
Pinterest