Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 4 beste tips om zelf je huis te isoleren

Wanneer je je woning goed isoleert kun je op de lange termijn veel energie kosten besparen. Het isoleren van je huis is vrij eenvoudig en kun je gemakkelijk zelf doen. Volg onderstaande tips om zelf je huis te isoleren en irriteer je niet langer aan die vervelende toch in je huis.

Plaats strips tegen de tocht

Voel op een koude dag eens met je handen of er een frisse bries door de randen van de voordeur of kozijnen komt. Als dit het geval is en je voelt de wind dan is het een goed idee om een rol tochtstrips te kopen. Je hebt deze strips in verschillende maten dus ga wel even na welke het beste passen. Plak de strips vervolgens op de plekken waar er tocht doorheen komt en je bespaart op de lange termijn veel geld dat je normaalgesproken aan extra energie kwijt zou zijn. Verder is een isolerende ondervloer als je parket of laminaat hebt ook zeer handig.

Plak folie achter je radiator

Een andere handige en makkelijke tip om je huis beter te isoleren is om radiatorfolie achter je verwarming te bevestigen. Dit soort folie is reflecterend waardoor warmte terug wordt begeleid de kamer in en niet verdwijnt door de muren van je woning. Hiernaast is het ook verstandig om de ruimte rondom de verwarming zo veel mogelijk vrij te houden. Dus plaats hier geen grote meubelstukken voor want dit zal de warmte tegenhouden waardoor een bepaalde ruimte niet goed warm gehouden kan worden. 

Gebruik je gordijnen

Door je gordijnen ‘s nachts te sluiten verhoog je naast je privacy ook de warmte in je huis! De lucht die zich bevindt tussen het raam en de gordijnen beweegt namelijk niet en houdt op deze manier een hele hoop warmte vast. Daarentegen moet je de gordijnen overdag meteen lekker open doen omdat je zo de heerlijke warme zonnestralen je huis binnen kan laten. Dit is een bonus want de warmte van de zon kost namelijk niks!

Neem eens een kijkje in de bijkeuken

In veel gevallen zit de bijkeuken of een garage aan het huis vast. Hierdoor komt gegarandeerd veel tocht ongemerkt je huis binnen. Door deze extra ruimte dus goed te isoleren door bijvoorbeeld de eerder genoemde tochtstrips of speciale borstels voor aan de onderkant van de deur voorkom je dat je voor niks aan te stoken bent en houdt je het wind vrij in je huis!

Facebook
Twitter
Pinterest