Search
Close this search box.

Hoe koop je de perfecte fotolijst

picture-frames-1149414_960_720

Fotolijsten kunnen je interieur een stuk persoonlijker maken, zeker als de fotolijsten perfect bij de foto en bij de rest van je huis passen. Maar hoe vind je nu makkelijk die perfecte fotolijst? In dit artikel neem ik je mee in de stappen die je kunt nemen om heel eenvoudig te filteren tot je een goede fotolijst gevonden hebt. 

Welk formaat heb je nodig?

Allereerst is het belangrijk om het juiste formaat te kiezen voor je lijst. Wanneer je al een foto hebt die je er in wilt doen, dan is dit vrij eenvoudig. Meet de foto op en zorg ervoor dat je op de fotolijsten filtert met hetzelfde formaat. Wil je gebruik maken van een passe-partout? Dan moet de lijst iets groter zijn dan de foto. Zo dekt de passe-partout niet de hele foto af. Heeft de foto die je hebt een aparte maat en kun je hier geen bijpassende fotolijst bij vinden? Denk dan ook eens na over het gebruik van een passe-partout of laat een fotolijst op maat maken. Dit is een service die bij Fotolijsten.nl bijvoorbeeld al standaard op de website staat. Zo kun je precies de maten opgeven die je nodig hebt.  

Welke kleuren heb je in huis?

Uiteraard wil je ook dat de fotolijst past bij de rest van het huis. Bekijk daarom ook de kleuren in het huis en pas de kleurenfilter daarop aan. Nu kan een zwarte of witte lijst eigenlijk altijd wel, maar als je dat te saai vindt, dan kun je hierdoor een fotolijst zoeken die perfect bij jouw huis past. Is er geen fotolijst in de kleuren van jouw woning? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om de lijst zelf in een gewenste kleur te spuiten of schilderen. Zo kan het bijvoorbeeld heel gaaf staan als je de fotolijst in precies dezelfde kleur als de muur maakt.

Wat is je stijl?

Hou je meer van een moderne stijl of is klassiek juist helemaal jouw ding? Ook de stijl van de fotolijst speelt mee in jouw keuze. Zo zijn er fotolijsten met enkel strakke vormen en geen andere poespas, maar zijn er ook lijsten waar een soort ornamenten in zijn gemaakt. Wanneer jij in je woning enkel gebruik hebt gemaakt van strakke vormen, dan kan het mooi zijn om dit ook door te zetten in de fotolijsten. Dat betekent overigens niet dat je in dit geval niet mag kiezen voor een klassieke lijst. Dit kan namelijk ook juist voor een leuk effect zorgen. 

Facebook
Twitter
Pinterest