Zoek
Sluit dit zoekvak.

Industriële buitendeur aanschaffen

Bij een industrieel pand hoort een industriële buitendeur. Als je een andere deur zou kiezen, zou de hele look van je pand teniet gedaan worden. Maar ook voor andere stijlen wordt er tegenwoordig vaker een industriële buitendeur gekozen. Wat is precies een industriële buitendeur, waarom zou jij je een industriële buitendeur aanschaffen, en welke kies jij? Wij gaan er in dit artikel even dieper op in. Laat je inspireren!

De industriële stijl, ook voor buitendeuren.
Buitendeuren in de industriële stijl zijn meestal in metaal gemaakt. Metaal maakt het mogelijk om zeer fijne frames te maken, waardoor je kunt werken met grote glaspartijen. Een industriële buitendeur kan uit één glasvlak bestaan of ze kan ingedeeld zijn in verschillende vakken. Ook rondom de deur kan gewerkt worden met ramen die dan perfect aansluiten bij je deur. In principe kun je een hele muur vervangen door een metalen frame waarin je deur is verwerkt. Dit wordt vooral voor achtergevels gekozen.

Waarom een industriële buitendeur aanschaffen?
Een metalen deur is vooral sterk en duurzaam. Maar er nog andere redenen waarom je voor een industriële buitendeur zou kiezen. Doordat het frame van de deur zo fijn is, krijg je een zeer groot ruimtegevoel. De kleur van het frame wordt meestal in een stoere kleur gekozen: zwart of zeer donker grijs bijvoorbeeld. Aan de buitenkant geeft dit een strak uitzicht aan je woning, zonder echter minimalistisch over te komen. Binnen in je woning krijg je heel veel lichtinval waardoor je woning een stuk ruimer oogt. De overgang tussen binnen en buiten vervaagt. Met industriële buitendeuren krijg je een mooi zicht op de omgeving.

Een industriële buitendeur, voor welke stijl?
Buitendeuren in de industriële stijl hebben ook andere woonstijlen veroverd. En het werkt perfect! Zo kun je bijvoorbeeld in je landelijke woning met bakstenen muren een stijlvol contrast creëren. Het ‘koele’ zwart komt mooi uit tegen ‘warme’ materialen zoals natuursteen en hout. Een minimalistische woning met heel veel wit kan soms té strak overkomen. Zwarte deurkozijnen zorgen voor een evenwicht. Ook in de vintage stijl misstaat een zwarte industriële buitendeur zeker niet. Als we naar de art-deco woningen kijken, dan vinden we hier oorspronkelijk ook veel strakke deuren met zwarte frames. Ook in deze woningen past een industriële buitendeur perfect! Eigenlijk gaat zwart en glas bij heel wat stijlen. 

Laat je adviseren
Een industriële buitendeur aanschaffen doe je niet elke dag. Laat je goed adviseren. Specialisten en verkopers hebben heel wat ervaring en kunnen je vaak tips geven of op ideeën brengen die je tevoren zelf niet had bedacht. Ga gerust met je voorstel naar een ervaren verkoper en laat je adviseren. Uiteindelijk kom je dan tot dé perfecte industriële buitendeur voor jouw woning.

Bron: www.stylishcolors.eu 

Facebook
Twitter
Pinterest