Zoek
Sluit dit zoekvak.

Horren aanschaffen voor de ramen en deuren

Iedereen heeft er in de zomer weleens ast van. Een vervelende mug of vlieg in de slaapkamer. Overdag zie je hem niet, maar wanneer je gaat slapen hoor je gezoem om je hoofd en de volgende ochtend word je wakker met een tal van jeukende bulten. Je kunt kiezen uit het open zetten van een raam en genieten van een beetje frisse lucht, maar dan moet je wel leven met talloze muggen, of niet? Tegenwoordig is het namelijk best makkelijk om muggen bij een raam of deur tegen te houden. Laten we kijken hoe je dit het beste kan aanpakken.

Een hor voor het raam

De makkelijkste manier is namelijk door middel van een hor. Dat is een extra bescherming die voor het raam geplaatst kan worden. Dit kan op verschillende manieren. Eerst gaan we kijken hoe een hor precies muggen tegenhoudt. Een hor wordt namelijk aan een raam vast gemaakt, of wordt er in gezet wanneer een raam openstaat. Hierdoor komt er een soort vangnet voor het raam te zitten. Wanneer insecten dan proberen om binnen te komen, worden zij tegengehouden door dit vangnet. De mug zal vervolgens wegvliegen en je hebt er geen last meer van. Een ideale oplossing dus voor de zomer wanneer je lekker de ramen wil open hebben, maar geen last wil hebben van muggen.

Verschillende soorten horren

Er zijn verschillende manieren hoe je zo’n hor bij het raam kan plaatsen. Je kan er allereerst voor kiezen om een hor vast achter het raam te maken. Deze zal fungeren als een soort tweede raam en wanneer het normale raam opengaat, blijft deze dus dicht zitten. Het kan ook op een andere manier. Zo heb je bijvoorbeeld ook een hor die je los in het raam kan zetten. Wanneer je het raam dus openzet, kun je de hor er in zetten. Je kunt de hor dan dus ook weer weghalen wanneer je het raam dicht wil doen en op die manier is de hor niet altijd in het zicht. Dan is er ook nog een rolhor. Deze kun je naar beneden en boven doe alsof het een rolgordijn is. Ook een ideale manier dus omdat deze ook voor de helft dicht of open kan.

Voordelen van een hor

Het grootste voordeel is uiteraard het tegenhouden van insecten zoals muggen. Muggen zorgen niet alleen voor muggenbulten, maar kunnen ook nog eens zorgen voor vervelende ziektes. Hierdoor is het absoluut fijn om de beesten tegen te kunnen houden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat een hor helemaal niet duur hoeft te zijn. Hierdoor heb je verschillende mogelijkheden wat betreft een hor voor het raam. Een ideale oplossing voor de zomer. 

Bron: www.doehetzelf.nl 

Facebook
Twitter
Pinterest