Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de mogelijkheden voor zonwering voor buiten?

rectangular-brown-wooden-table-2775312

Zonwering voor buiten is eigenlijk iets waar je misschien niet gelijk aan denkt, als je een huis koopt of een kantoorpand voor je bedrijf inricht. Maar het is wel van cruciaal belang. Alleen op deze manier kan je binnenshuis makkelijk een ideale temperatuur behouden. Want zonwering zorgt er uiteraard voor dat het zonlicht niet naar binnen kan schijnen, waardoor de binnenruimte, zeker in de zomer, niet al te warm wordt. Het zorgt dus voor een stukje isolatie. Daarnaast zijn er verschillende soorten zonwering. Ga je voor elektrische rolluiken? Of is een rolluik kopen niet precies wat je wilt en zoek je toch iets anders? We zullen alle mogelijkheden van zonwering voor buiten voor je op een rij zetten.

Kiezen voor een rolluik


Want qua zonwering voor buiten kan je veel verschillende kanten op. Kies je dus voor elektrische rolluiken? Of vind je handmatige rolluiken toch handiger en/of een meer energiezuinige oplossing? Wil je geen rolluik kopen, maar liever een screen? Ook dan is natuurlijk een mogelijkheid om de zonnestralen buiten te houden. Maar waar kies je dan voor? Rolluiken hebben als voordeel dat ze ook een stukje extra veiligheid geven, zowel tegen eventuele dieven en andere kwaadwilligen als tegen extreem weer. Tegen dieven, omdat het lastig is om, op een stille manier, naar binnen te komen. Een rolluik is namelijk zwaar en lastig omhoog te krijgen, van de buitenkant. Een ander voordeel van een rolluik is dat sneeuw, hagel en storm minder snel voor schade aan je ramen zullen zorgen. Door de stevigheid van het (elektrische) rolluik, is je raam goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Naast deze voordelen, biedt een rolluik uiteraard ook isolatie, zowel tegen de warmte als de hitte. Hierdoor behoud je een fijne binnentemperatuur en kunnen de stookkosten laag gehouden worden. Je kan kiezen tussen handmatige en elektronische rolluiken, net wat je handig vindt.

Kiezen voor een screen


Maar soms wil je iets anders. Misschien wil je nog door je zonwering kunnen blijven kijken, om geen opgesloten gevoel te krijgen. In dat geval is het beter om voor een screen te kiezen. Deze bieden geen extra bescherming tegen heftig weer of tegen boeven, maar is wel een meer stijlvolle vorm van zonwering. Screens zijn een stuk dunner en je kan vaak kiezen tussen verschillende soorten, de een wat meer lichtdoorlatend als de ander. Op deze manier heb je wel bescherming tegen de zon, maar kan je nog wel je tuin of de straat inkijken. Hiermee behoud je de ruimtelijk- en lichtheid van de ruimte, een fijn iets. Een ander groot verschil tussen elektrische rolluiken en de net beschreven screens is de kleur van de producten. Screens zijn er veelal in meerdere kleuren en zijn hierdoor makkelijk in je interieur ene exterieur in te passen.

Buiten en binnen


Zowel screens als rolluiken kunnen buiten worden opgehangen. Bij screens moet je dan wel even letten het windvaste screens zijn, ook wel bekend als zip-screens. Deze maak je door middel van een rits vast aan de geleider, waardoor ze zelfs de meest gure stormen kunnen overleven. Dit werkt allemaal vrij eenvoudig en is prima zelf te doen. Dus of je nu kiest voor een handmatige rolluik kopen, elektrische rolluiken wilt hebben of toch kiest voor een screen, er is altijd wel een oplossing voor jouw specifieke binnen- en/of buitensituatie. Laat je goed informeren en dan komt het wel goed.

Bron: Zonwering Garant | Buitenzonwering screens

Facebook
Twitter
Pinterest