Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verbouwing gepland in je nieuwe woning? Lees er hier over

close-up-photography-of-white-poodle-735319

Gefeliciteerd je hebt een nieuwe woning! Waarschijnlijk ben je flink aan het zoeken geweest. Aangezien het woning aanbod niet zo groot is in Nederland zal een woning vinden niet 1, 2,3 gaan. Maar het is je gelukt! Na al het regelwerk met de bank, makelaar en de notaris kan je eindelijk aan de slag in je nieuwe woning. Nu kun je gaan bedenken of je echt wilt gaan verbouwen of dat je gaat klussen. Bij klussen moet je denken aan verven etc. en bij verbouwen moet je denken aan dingen eerst slopen en daarna opnieuw opbouwen.

Klussen of verbouwen?

Als je twijfelt tussen deze klussen of verbouwen dan moet je jezelf een aantal dingen gaan afvragen.

  • Is het noodzakelijk om te verbouwen.
  • Heb ik genoeg budget. (Dit kan voor beide gelden.)
  • Is er voldoende tijd voor een verbouwing.

Dit zijn een aantal punten die je jezelf kan afvragen. Het is wel zo dat als je wilt gaan verbouwen maar je nu erg twijfelt dat je als je het budget hebt maar beter kan doen. Het is namelijk heel erg vervelend als je al in je huis woont en je dan besluit te gaan verbouwen. Je zit dan soms maanden lang in de stof en troep. Ook moet je je behoorlijk gaan behelpen door bijvoorbeeld bij andere te douchen of op een camping gasstelletje te moeten koken. Vaak als je helemaal bent gesetteld in huis wil je het liefst niet meer alles over hoop halen om eens flink te gaan verhuizen.

Klussen is eigenlijk iets wat je altijd wel kunt doen. Ook klussen zal veel stof en troep met zich meenemen maar lang niet zo veel als wanneer je gaat verbouwen. De meeste mensen die een huis kopen gaan wel iets veranderen aan hun huis. Bijvoorbeeld het verven van muren, plafonds of het opknappen van keuken en badkamer. Soms hoef je namelijk geen hele grote veranderingen te doen om iets er anders uit te laten zien. Neem bijvoorbeeld een keuken, als je houten keukenkastjes heb kan je die makkelijk een ander kleurtje geven. Je schuurt ze en geeft ze daarna een likje verf en je hebt een hele nieuwe keuken voor je idee! Je moet daarmee wel een beetje creatief zijn maar dan kan je wel een heel mooi eindresultaat weten te behalen.

Alles zelf doen of een bouwbedrijf inhuren?

Dit heeft beide zijn voordelen. Alles zelf doen is natuurlijk lekker goedkoop. En alles laten doen door echte professionals is misschien wat duurder maar dit gaat vaak sneller dan dat jijzelf aan de slag gaat. Natuurlijk is het laten uitbesteden wel een stuk duurder. Daarom moet je voor jezelf gaan afvragen waar je prioriteiten liggen.

Verhuizen

Na al het geklus en verbouwen kan je gaan verhuizen. Vergeet niet eerst het schoonmaken van je huis want klussen en verbouwen geeft flink wat rommel. Na het schoonmaken kan je dan echt aan de verhuizing beginnen. Kom je bijvoorbeeld uit Amsterdam of ga je verhuizen naar Amsterdam? Zoek dan via internet naar een verhuisbedrijf in Amsterdam dan vind je alle verhuisbedrijven in de buurt.

Facebook
Twitter
Pinterest